2 Daags Lab

Tweedaags Lab voor gebiedsontwikkeling

Het nieuwe programma van Stichting Orbiters gaat in op actuele vraagstukken in gebiedsontwikkeling en geeft inzichten hoe we met de grote uitdagingen aan de slag gaan. Discussies, workshops en informatie rondom actuele thema’s zoals tiny housing, hoogbouw, inclusiviteit, betaalbaarheid van wonen, energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteit, placemaking/branding, etc. komen aan bod.

Met een dynamisch matrixprogramma gaan we aan de hand van vier lijnen aan de slag. De vier lijnen komen beide dagen aan de orde en zijn:

  • Toekomstgericht; hoe ga je om met de actuele maatschappelijke uitdagingen en discussies;
  • Rendement; hoe krijg je inzicht en stuur je in het brede maatschappelijke en financiële resultaat van een gebiedsontwikkeling;
  • Samenwerken en verbinden; waardecreatie door samenwerking, placemaking/branding, en innovatie als motor van gebiedsontwikkeling;
  • Regelen; gebruik maken van huidige en toekomstige wet- en regelgeving en hoe zorg je voor een goed proces in je organisatie.

In deze vier lijnen komen telkens een aantal van de bovengenoemde inhoudelijke thema’s aan bod, waardoor deze langs verschillende invalshoeken worden benaderd. Acht verschillende sprekers verzorgen in twee dagen een zeer uitdagend en afwisselend programma, waarbij zeker ook nog gelegenheid voor netwerken is. Het lab geeft stof tot nadenken maar ook praktische tips om direct in de praktijk te kunnen gebruiken.

De eerste editie is wegens corona uitgesteld en zal definitief kunnen worden gepland op het moment dat er weer fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn.  Binnenkort volgt hierover meer informatie.

 

Guido Mertens

jonghaurchia2 Daags Lab